Jak si vylepšit zahradu?

Možná jste už přemýšleli, jak svoji zahradu lehce modifikovat. Chcete něco přidat, možná odebrat nebo změnit. Pak je tento článek pro Vás, protože bychom Vám rádi ukázali některé z nápadů, které by se Vám mohli zamlouvat.

Dřevěná pergola

Zahrada nutně potřebuje nějaký přístřešek. Nicméně i pokud máte např. chatku, určitě uvítáte zastřešené, ale otevřené útočiště, které přesně dřevěný altán poskytuje. Můžete zde relaxovat, studovat, slavit, bavit se, jíst a pít. Navíc v krásném dřevěném provedení krásně padne do prostředí Vaší zahrádky.

Navíc to není žádná věda, postavit si pergolu ze stavebnice zvládnete sami. Uvidíte, že i Vaše rodina nebo přátelé toto velmi uvítají. Pokud již máte chatku, není problém si také zřídit přístěnnou pergolu.

Garážové stání

Pokud potřebujete někam schovat své auto, můžete využít garážového stání. Může být výrazně vzhledovější než garáž a je znatelně výhodnější jak na náročnost postavení, tak finančně. Neposkytne sice tak velkou ochranu a zabezpečení jako garáž, má však své výhody.

Dřevěné truhlíky

Není zahrady bez flóry. Krásným způsobem, jak ukotvit větší rostliny může být např stylový a pohledný dřevěný truhlík. Krásně doplní vzhled Vaší zahrady a výtečně splní účel.

pergola drevena zahradni praha 146 blog

Dřevěné zástěny

Dřevěné zástěny jsou jak dekorací, tak mohou sloužit např. k pěstování popínavých rostlin. Co takhle vinná réva? Navíc existuje spousta variací zástěn, kulaté, hranaté, s obloukem a další. Určitě si vyberete.

Plot

Pokud nechcete klasický živý plot nebo pletivový, mohl by se Vám určitě zalíbit plot dřevěný. Je to krásný funkční prvek, který zároveň neruší vzhled zahrady, ale krásně doplní estetický dojem.

Ostatní

Dalších možností je samozřejmě mnoho a fantazii se meze nekladou. Nezapomeňte doplnit svůj pozemek vhodným zahradním nábytkem. Nebo si nechte vyrobit dřevěné cedule s vlastním motivem, které jasně označí Vaší pergolu, chatku nebo obydlí.