5 nejlepších drinků, co si dát pod pergolou

Léto je krátce za námi. Nicméně počasí stále umožňuje si odpočinout pod pergolou, i když k večerním hodinám již začíná být poměrně zima. Pokud jste příznivcem alkoholických nápojů, možná uvítáte naše recepty na drinky, které si připravit pod pergolou.

Irská káva

Je-li zima, máme perfektní nápoj pro zahřátí ve Vašem altánu, a to je irská káva.

Nejprve si připravte lžičku cukru, vložte do hrníčku a zalijte horkou kávou. Nyní přidejte panák až dva whisky (vhodná je např. Tullamore Dew). Na vrchu kávy nechte trochu místa, kam nalijeme téměř vyšlehanou smetanu. Ta musí zůstat v pěnové formě na vrchu kávy, lijte tedy přes lžičku, nesmí se smíchat s kávou, ale vytvořit chladnější vrstvu na vrcholu hrníčku. Snadné, výborné a zahřeje.

Mojito

Mojito je výborný osvěžující drink, který se těší velké oblibě.

Do sklenice dejte lžíci třtinového cukru, pár listů máty a limetkový sirup, např. Monin. Nalejte velký panák bílého rumu, dolijte sodovkou a přidejte značné množství ledu. Pořádně zamíchejte a užijte si chuť Karibiku.

White Russian

Jednoduchý drink, který vyžaduje krátkou přípravu, která Vám nebude ubírat čas z relaxace ve Vaší dřevěné pergole.

Do menší sklenice dejte 1 až 2 malé panáky vodky, 1 panák smetany a 1 panák kávového likéru nebo kávy. Přidejte led, promíchejte a je hotovo.

Long Island Iced Tea

Známý drink, který je vhodný, pokud se nebojíte vyššího množství alkoholu.

Do sklenice dejte po malých panácích vodku, tequillu, rum, Demi sekt, gin a gomme sirup (nebo cukrový sirup). Dolijte colou, přidejte led a citron. Zábavný večer v pergole může začít.

Gin & Tonic

Staré dobrá klasika, která málo koho urazí. Na zhruba 3 díly toniku přísluší 1 díl ginu. Nezbytností je plátek limetky, alternativně okurky nebo citronu. Přidejte led, promíchejte a je hotovo. Užijte si sami nebo s přáteli zbytky léta pod střechou pergoly.