Zahradní pergoly – nápady a funkce, které musíte mít!

Pergoly jsou tak vynikajícím venkovním doplňkem, protože mohou skutečně vylepšit téměř jakýkoliv prostor. Umístění pergoly na zahradu nebo terasu je osvědčená taktika, ale přinést pergolu na váš dvůr může přinést úžasný styl a přidanou hodnotu!

Zatímco samotná elegantní pergola je dostatečně krásná na to, aby byla ústředním bodem vašeho dvora, správné doplňky a vylepšení z ní mohou udělat plně realizovaný prostor. Toto je pár našich oblíbených nápadů na úpravu pergoly, které posouvají vaši zahradu na novou úroveň - a mohou z ní udělat ještě lepší prostor pro zábavu:

Přidejte ohraničení kolem vaší pergoly 

Tento nápad na úpravu pergoly klade větší důraz na Váš středový prostor tím, že vytváří hranici mezi ním a zbytkem zahrady. Jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak toho dosáhnout, je rozprostření květin nebo kamene kolem celého posezení pergoly. 

Pěstujte květiny

Pro mnoho majitelů domů a venkovních designérů vypadá zahradní pergola nejlépe, když je vybavena rostlinami. Máte dostatek způsobů, jak do své pergoly přivést zeleň. Doporučujeme zakoupit naše dřevěné truhlíky a květináče a vykrášlit vaši pergolu zelení či pestrými barvami. To jak květiny dodávají barvu, zdůrazňuje pocit ze zahrady, na jehož vytvoření tvrdě pracujete.

drevena pergola cz altan praha 52 blog

Osvětlete si vaši zahradní pergolu

Pokud chcete z vaší pergoly vytvořit místo, kde se můžete bavit přátele jak za dne, tak i v noci, je vnášení světla do prostoru zásadní. Doporučujeme vyvěsit lampové osvětlení, které taky v noci atmosféru ještě vylepší. S přáteli Vám tak bude jedno, zda je světlo či tma a večerní letní posezení, tak může být ještě větší zábavou.

Posezení

Pro správné grilování s přáteli je potřeba si v klidu sednout ke svému jídlu a pití.

Doporučujeme zakoupit náš zahradní nábytek společně s pergolou. Dřevěný nábytek se ideálně hodí na zahradu a taky ke vzhledu pergoly. Ať už ho umístíte do pergoly, na volný prostor či na terasu, slouží jako krásný doplněk Vaší zahrady. Pokud na Vaší zahradě stále chybí místo k posezení, neváhejte a vyberte si u nás, nebudete litovat.